Overslaan en naar de inhoud gaan

Waar fietsen en wandelen?

Blankenberge is een familiale kustgemeente met een boeiend verleden. Voor elke bezoeker wat wils dus. Vergeet tijdens het fietsen zeker niet om af en toe je stalen ros aan de kant te zetten, want de imposante Pier van Blankenberge en de staketsels schreeuwen om een bezoekje. Of doe een wandeltochtje door de Uitkerkse Polder en leer er alles over weidevogels. Of fiets gewoon op je gemak langs de bezienswaardigheden in deze levendige badstad en laat je meevoeren naar de Belle Epoque ...

Zelf je fietsroute uitstippelen op de knooppunten? Gebruik deze Fietsrouteplanner.

Zuivelmuseum

Oude boterkarnen, melkflessen, kaaspersen en zelfs hightech laboratoriummateriaal, je vindt het in dit zuivelmuseum dat maar liefst 5 eeuwen zuivelgeschiedenis belicht. Van koe over boter en kaas tot museum! Zo lekker kunnen de polders smaken.

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

Blankenberge Uitkerkse Polder

Je ontdekt tijdens een interactieve tentoonstelling het verhaal van de Uitkerkse Polder. Vanuit de kijkhutten heb je een mooi zicht op de pleisterplaats voor trekvogels en de broedplaatsen voor weidevogels.

Duinbossen

Wist je dat Wenduine en De Haan met elkaar verbonden zijn via 5 km natuurlijke duinbossen? Het duinbossenwandelparcours neemt je mee doorheen dit uitzonderlijke gebied en presenteert, hoog en droog van op de Wenduinse Spioenkopduin, een onvergetelijk panorama!

Hubertmolen

Hubertmolen

De Hubertmolen dateert van 1880 en werd gebouwd door molenaar Jan Hubert. Hij heeft een windvaan in de vorm van een zeemeermin. Voor de allerkleinsten bevindt er zich vlakbij de moleneen dierenparkje.

Jachthaven

Blankenberge gaat prat op zijn modern uitgebouwde jachthaven, uniek gelegen vlakbij het stadscentrum.

Staketsel

Snuif de zilte lucht van de zee op. Maak een praatje met een hengelaar, wandel tot het eind en luister naar het lied van de zee...

Lustige Velodroom

Wie Blankenberge zegt, zegt de Lustige Velodroom. In de buurt van de Pier ligt al sinds 1933 een houten wielerbaan waarop je met een olijke fiets kan rondtoeren. Plezier verzekerd!

Serpentarium

Ben jij een dierenliefhebber en heb je geen schrik van vreemde diersoorten? Bezoek dan het Serpentarium waar schorpioenen, pythons, boa’s en ratelslangen zich volledig thuis voelen en ontdek de vele diersoorten in deze unieke reptielenzoo.

Belgium Pier

Blankenberge Pier

De Belgium Pier is een 350 meter lange wandelbrug die je leidt naar het monumentale ronde gebouw. Daar huist een gezellige taverne en een tentoonstellingsruimte. Een auditorium/cinema, 4 meter onder de zeespiegel, maakt de Belgium Pier uniek in België!

Belle Epoquecentrum

Drie magnifieke huizen die je terugvoeren naar de opkomst van de burgerij aan de Kust. Logisch dat hier een zorgeloze en feestelijke sfeer hangt.