Overslaan en naar de inhoud gaan

Eten en Drinken

Dat je in Blankenberge lekker kan eten is al lang een publiek geheim. Graag delen we met u grotere en kleinere adressen die van Blankenberge een lekkere bestemming maken!

Oesterput

Het is reeds de 4de generatie die door mosselen en oesters wordt bepaald.  De oorspronkelijke oesterput van zijn overgrootvader uit 1897 groeide uit tot een vermaard visrestaurant.  Alles in en rond het restaurant verwijst naar de zee.  Proef er eens de ‘plateau royal oesterput’.
Adres: Wenduinse Steenweg 16
www.oesterput.com

Brasserie Oosterstaketsel
Deze brasserie bevindt zich 400 meter in zee, op de kop van een elegante, houten wandelbrug: Het Oosterstaketsel. Je bent er omringd door de Zee. Proef eens van hun vermaarde vissoep.
Adres: Oosterstaketsel
www.oosterstaketsel.be

Silversand
Silversand is gekend voor ‘Super Wafels’. Niet alleen super qua formaat (3x zo groot als een Brusselse wafel) maar ook nog eens super lekker.  Hun wafels worden beschouwd als driesterrenwafels. 
Adres: Zeedijk 90-91
www.silversand.be

L’Apereau
Al meerdere malen verkozen tot beste cocktailbar van België. Je kan er genieten van een ruim aanbod cocktails, aperitieven en digestieven in een eigentijds concept.
Adres: De Smet de Naeyerlaan 53
www.lapereau.be

Seasons
Chef Dirk Crauwels werkt uitsluitend met verse producten die dagelijks aangevoerd worden. Hij heeft ook een voorliefde voor minder bekende vissoorten uit de Noordzee. Heerlijke keuken in een eigentijds kader in het hartje van Blankenberge.
Adres: Manitobaplein 5

Culinaire eetwinkel Meuninck
In het centrum van Blankenberge werd een piepkleine slagerij omgetoverd tot een fijnproevers-walhalla. Meuninck is een culinaire zelfbedieningszaak waar alles dagvers en in eigen atelier gemaakt wordt.
Adres: Kerkstraat 115
www.meuninck.be

Cabo
Dit reastaurant-clubhuis iligt aan de charmante jachthaven en is ontworpen in de vorm van een schip. Vanuit het restaurant en het terras kijkt men over de vaargeul en de zee. U wordt verwend met kraakverse en lokale producten in een hip en trendy kader.
Adres: Wenduinse steenweg 1
www.cabo-clubrestaurant.be 

Philippe Nuyens
Sterrenchef Philippe Nuyens kreeg al in 2006 zijn eerste Michelinster. Hij verwent zijn gasten met klassiekers in een eigen interpretatie.
Adres: Jules Troozlaan 78
www.philippenuyens.weebly.com 
 

't Koetshuis
Tearoom in een historisch pand met een mooie binnenplaats. Voor de grote honger zijn er tijdens de lunch samengestelde salades en warme bereidingen. 
Adres: Molenstraat 19. 

Terracotta
In deze familiebrasserie met zicht op de jachthaven vindt u heerlijke gerechten met uitstekende prijs-kwaliteit. Terracotta is dan ook gekend voor zijn vissoep en gamba's.
Adres: Franchommelaan 116. 

Bierhuis Herman
De uitbater Peter is zytholoog van opleding en staat u graag bij in het maken van een keuze uit 25 bieren van 't vat en een 100-tal bieren op fles. 
Adres: Kerkstraat 102.